5 tips voor het gebruik van Facebook om uw bedrijf te promoten

Zoals we allemaal weten, is Facebook tegenwoordig een van de grootste sociale netwerksites ter wereld. Met naar schatting 80 miljoen actieve gebruikers wordt Facebook tegenwoordig beschouwd als de populairste sociale netwerksite. De meeste mensen gebruiken Facebook om contact te houden met vrienden en familie, maar sommigen gebruiken de site als middel om zichzelf of hun bedrijf te promoten.

Facebook

Door de jaren heen hebben internetmarketeers sociale media op veel manieren gebruikt en Facebook valt zeker in deze categorie. In feite gebruikt meer dan 80% van de internetmarketeers Facebook nu als hun belangrijkste bron van online promotie. Als u echter geen groot budget heeft om te investeren, stelt deze hachelijke situatie u in staat om uw marketingideeën strategischer en creatiever te benaderen. Hieronder volgen enkele eenvoudige manieren waarop u het meeste uit het sociale netwerk kunt halen:

Een blog. Bij sociale media draait alles om blogs. Dus als het gaat om het online promoten van jezelf of je bedrijf, is het alleen maar logisch om een ​​blog te beginnen. Maak een blog speciaal voor uw niche en dien deze in bij populaire mappen zoals Blogger en Squidoo.

o Linkuitwisseling. U kunt ook een koppeling maken tussen uw blogpost of pagina en een andere blogger die hetzelfde of een soortgelijk onderwerp heeft als dat van u. Door links uit te wisselen, kunt u meer mensen aan uw blog blootstellen, waardoor de bekendheid toeneemt. Dit zal uiteindelijk het verkeer naar uw website vergroten.

o Forums. Een van de grootste geheimen van socialemediamarketing is door te profiteren van forums. Maak gebruik van de populaire forums in uw niche en neem deel aan discussies die betrekking hebben op uw product, dienst of website.

o Raak betrokken bij forums. Maar blijf niet gewoon zitten wachten tot mensen naar je toe komen; ga daarheen en neem actief deel aan gesprekken. Mensen houden ervan om met andere mensen om te gaan, dus door deel te nemen aan gesprekken en discussies kunt u goede relaties met mensen opbouwen en uw geloofwaardigheid vergroten.